18 Eyl 2010

Emniyet Kemerli Köpek Arabaları

Gönderen Mert Nuhoglu zaman: 07:22
Özgür Emin'le yaptığımız köpek arabaları. (Tontişin deyişiyle havvınn)

Köpekleri üzerine koyup arabaları fırlatıyorduk, Özgür Emin'le. Arabalar, duvara çarpınca, köpekler fırlıyordu. Oradan aklıma Özgür Emin'e emniyet kemerinin önemini nasıl anlatabilirim, sorusu geldi. "Emniyet kemeri takalım mı?" diye sordum, Özgür Emin'e.

Fizik olsun, kimya olsun, her türlü bilimi aslında çocuklara yaşlarına göre uygun şekilde göstermek mümkün. Tüm bilimler, aslında çocukların merakını ve hayalgücünü çok cezbediyor.

Sizin de aklınıza gelen ilginç bilimsel veya teknik konuların, çocuklara gösterilmesine yönelik farklı fikirler varsa, lütfen aşağıdaki yorum kısmından bizimle paylaşın.



3 yorum:

kaynanadili on 18 Eylül 2010 11:12 dedi ki...

'' havvınn '' bu kelimeye bayıldım. kelime olarak bize bir dahinin dehası hakkında yeteri kadar fikir vermekte... benim kanaatim odur ki türk dil kurumu şimdiden kendilerine danışabilir .. hatta faydalanmaları kendilerinin menfaatinedir... ne diyelim alim olacak çocuk ...

Adsız dedi ki...

Teşekkürler yorumunuz için. Aslında tüm çocuklar için bu dedikleriniz geçerli. Biz yetişkinler, çocukları eğitelim derken onları kendimize benzettiğimizden, onların farklılıklarını yitirmelerine neden oluyoruz.

Bilge on 23 Eylül 2010 08:59 dedi ki...

cok buyumus ya masallah, Hasret'e selamlar...

 

Ozgur Eminin Bebek Gunlugu Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez