12 Kas 2008

Tontişin bir günü

Gönderen Hasret Nuhoğlu zaman: 12:40
Özgür Emin bugün uzun süre ayakta kaldı, uyumamak için saatlerce direndi. Sürekli çevresi ile ilgileniyor. Yeni etkinlikler yapmak, yeni ortamlarda yeni oyuncakları ile oynamak istiyor. küçük bir klavyesi var, onunla sürekli yazı yazmaya çalışıyor. En sevdiği oyuncaklardan biri de çıngırağı. Tam olarak eliyle kavrayabildiği ve ağzına rahatlıkla götürebildiği bir yandan da salladığında ses çıkarabilen çok yönlü bir oyuncak bizim tontiş için. Onu sallamak çok hoşuna gidiyor. Sürekli onu yalamak istiyor. Yatağına oturtuyorum eline de herhangi bir oyuncağını veriyorum dakikalarca onunla oynuyor, eviriyor-çeviriyor, yalıyor, bir yerlere vurup sesler çıkartıyor, sonra şarkı söylercesine mırıldanıyor. Sıkılınca da ağlamaya başlıyor tabi. Sonra annesi ona hemen yeni bir oyuncak veriyor ve yapılan her hareket bu oyuncak ile pekiştiriliyor. Bu sefer oturduğu yerden sıkılıyor. Annesi onu kucağında biraz oynatıyor, sonra da oyun minderinde başka oyuncaklarla tanıştırıyor onu veya salıncağında sallanan balıkları izletiyor, bir yandan da müzik dinliyor.

Sonra yemek saati. Kahvaltıda peynir ve yumurta yiyor. Sonraki öğünlerde bazen yemek yemek istemiyor. Annesi onu çok sıkmadan oyunlar oynayarak, şarkılar söyleyerek yemeğini bitirmesi için çabalıyor. Bazen başarısız olsa da olsun yine de değer :) Yoğurt yemeyi çok seviyor ama içinde herhangi birşey olmamalı. Şimdiden yemek zevklerimiz başladı.

Uyumadan önce biraz huysuzlanıyor, ama gözleri kapalı ağlıyorsa kucağınızda biraz gezdirdikten sonra uykuya dalar. Bazen annesine sarılarak uyur, tabi annesi de fırsattan istifade onu sürekli öper, koklar:) bazen uykusunda öptüğümde gülümsüyor, çok sevimli:)

0 yorum:

 

Ozgur Eminin Bebek Gunlugu Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez